Biografie

Leo & the Crickets is een zes-koppige rock/soul/pop coverband waarvan de stijl het beste te omschrijven is als ‘raw and vintage’. Het strakke rauwe bandgeluid met scheurende gitaren, een schreeuwende Hammond en de heldere stem van de zangeres zorgen samen voor een overheerlijk muzikaal sausje. Hits vanaf de jaren ’70 en ’80 tot aan nu worden hier lekker in ondergedompeld en zullen de voetjes gegarandeerd van de vloer krijgen. Leuk voor jong en oud, want dit sausje is voor niemand te zout!

 

De bezetting

Sinds de oprichting in 2013 is de bezetting gelijk gebleven. In de loop van 2016 is een vaste geluidstechnicus aan de band toegevoegd en in 2018 is onze zangeres Leonie gestopt en is Fleur als lead-zangeres bij de band gekomen.

 

Fleur – Zang

Onze nieuwe zangeres zullen we binnenkort presenteren!

 

Robin – Leadgitaar

Foto RobinHallo daar! Mijn naam is Robin en ik ben dus de trotse leadgitarist van Leo and The Crickets. In het dagelijks leven ben ik een gemotiveerd student te Utrecht maar in het weekend ben ik veelal in de repetitieruimte te vinden. De tijd gaat snel als ik besef dat het al een ruime 4 jaar geleden is dat ik voor het eerst een gitaar oppikte. De mogelijkheden die het instrument biedt zijn, net als de mogelijkheden van LATC, onbeperkt. Dit is wat de gitaar zo interessant maakt. Zelf ben ik graag met verschillende stijlen bezig, iets wat men ook terughoort in de band. Als ik ooit een ander instrument zou gaan spelen zouden het de pauken zijn omdat ik dan nooit meer op mijn fiets door de regen naar de repetitie moet (pauken op de fiets hm…). Het is mijn droom om met de band veel leuke, gezellige, drukke, hectische, spannende maar bovenal voor het publiek vermakende optredens te verzorgen waar U, als trouwe fan, natuurlijk als ware sfeerzetter aanwezig bent. Ten slotte sluit ik af met een quote van James Hetfield:

I’d like to have a beer-holder on my guitar like they have on boats.

 

Jeroen – Slaggitaar

Foto Jeroen
Beste bezoekers! Ik ben Jeroen, de jongste van de band. Ik ben 1 van de 2 gitaristen, en ik vul voornamelijk de rol van “rhythm guitar” in. In het dagelijks leven ben ik te vinden op RSG ’t Rijks, waar ik dit jaar mijn VWO-diploma hoop te behalen, waarbij het vak muziek een van mijn eindexamenvakken is. Sinds ruim 4 jaar bespeel ik de gitaar. Mijn opa heeft mij destijds hiermee opgang geholpen, nog bedankt daarvoor. Ook heb ik op 22-09-2012 een oorkonde gekregen vanwege mijn 10 jarig lidmaatschap bij KEM St. Cecilia in Huijbergen. Bij deze vereniging heb ik de eerste 8 jaar drumles gekregen en toen ben ik overgestapt op trompetles, wat ik nu nog steeds heb. Bij de harmonie van de vereniging kan ik op al het slagwerk uit de voeten, ook melodisch. Sinds twee jaar zit ik met mijn trompet bij het leerlingenorkest van St. Cecilia. Verder heb ik thuis ook nog een basgitaar, ukelele en keyboard waar ik zo nu en dan iets op probeer te doen. Misschien komen daar nog wel meer instrumenten bij…

 

Matthijs – Drums

Foto MatthijsHallo fans! Ik ben Matthijs. In het dagelijks leven ben ik een sociologiestudent. Maar jullie zijn vast en zeker alleen nieuwsgierig naar wat mijn functie binnen deze gezellige band is! Ik sla met stokjes op trommels en bekkens en probeer dit zo goed mogelijk in de maat te doen. Men noemt dit drummen ☺. Deze hobby beoefen ik al van jongs af aan; ik denk dat ik een jaar of zeven was toen ik het licht had gezien. Op deze leeftijd begon ik namelijk in het prachtige dorpje Huijbergen met drumlessen; iets wat ik tot vorig jaar heb volgehouden. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren ook deel uitgemaakt van verschillende orkesten, dweilbands, een slagwerkgroep, een bigband, een blaaskapel en een ander bandje. Het drummen heeft op deze manier dus een belangrijke plaats in mijn leven ingenomen; en dit wil ik voorlopig ook zo houden!

 

Adrie – Basgitaar

Foto AdrieHallo allemaal, ik ben Adrie, de bassist van het stel. Op mijn achtste ben ik begonnen met trompet bij de harmonie. Sinds een aantal jaar bespeel ik hier nu de blaasbas. Inmiddels zit ik ook alweer 32 jaar bij een bigband. Daarvan heb ik de laatste 25 jaar de rol van (contra)bassist ingevuld. Zoals u leest ben ook ik veel met muziek bezig. Sinds 2 jaar ben ik, naast Leo and the Crickets, ook bassist bij de coverband On Cue.

 

Randall – Keys & Backing vocals

Foto RandallHoi, ik ben Randall! Ik ben opgegroeid met musiceren, aangezien mijn vader en broer beiden gitaar spelen. Op mijn 8e ben ik synthesizerlessen gaan volgen bij Peter Augustijn tot aan het einde van mijn middelbareschooltijd. Hierna heb ik in verschillende bands gezeten, speelde regelmatig in diverse kerken in de omgeving en heb muziek gecomponeerd en geproduceerd voor theatervoorstellingen en attractieparken. Omdat ik in de kerk backing vocals zong ben ik zanglessen gaan volgen bij Caspar de Jonge.
Ik probeer altijd te zoeken naar het juiste geluid, daarom gebruik ik zowel digitale als analoge instrumenten. De gear die ik gebruik: Nord Stage 88, Yamaha DX-11, Korg KingKorg, Hohner Melodica, Fender Vibroverb ’63, Modular Synth, MacBook Pro, Radial DI’s, Soundcraft Si mixer en Ultimate Ears In-ear monitoring.
Thuis heb ik een kleine studio als muzikale speeltuin waar ik naast zang en toetsen ook af en toe een gitaar of ander instrument oppak.
Naast musiceren en mijn werk bij KPN ga ik graag klimmen en in de vakantie hiken en kamperen.

Descargar musica